Naturligt oraffinerat Havs salt vs bords salt.

Hej jag har tagit upp detta ämne tidigare i denna blogg, men jag uppmanar all att ta del av den igen. För när du läst detta kommer du aldrig att använda vanligt bordssalt igen.

BildresultatBildresultat för havssalt
Alla havssalter som skördas naturligt från havet enligt traditionella metoder, säkerställer att alla näringsrika naturliga mineraler förblir intakta. Dessa naturliga mineraler balanserar natriumhalten och hjälper din kropp att metabolisera den. De berikar också smaken.

Den unika kombinationen av ca 92 mineraler och spårämnen inklusive jod, i naturligt havssalt ger optimal näring för kroppens normala funktioner. På samma sätt som detta salt har varit med oss under årmiljoner av evulution. Faktum är att sammansättningen av naturligt skördat havsalt replikerar det naturliga mineralinnehållet i vattnet i din kropp.

Jämför detta naturliga kvalitet salt med vanligt bordsalt med endast 6 mineraler, varav jod är kemiskt tillsatt. Den bearbetas mekaniskt. Det torkas vid höga temperaturer, en destruktiv process som avlägsnar mineralerna från natrium. Det behandlas också med konstgjord torkning och klumpförebyggande medel, så det skall rinna lättare från en saltströare.

Som ett resultat av förstörelsen av saltets inneboende balans, vet kroppen inte vad den ska göra med det som finns kvar – natriumklorid, utan de andra naturliga mineraler som förbereder kroppen för att acceptera den.

Är det inte mer meningsfullt att vi äter oraffinerat havssalt vilket är bättre för oss när det har samma sammansättning som det naturliga vätskans som vi har i människokroppen?

Min övertygande tron är att vi alltid bör föredra naturligt havsalt före bearbetat bordsalt.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s